Belföld Hírek Kiemelt hírek

Lelépett, majd kipakolt a Jobbikos N1TV főszerkesztője

Mentek vele még páran, de a párt szerint az internetes tévé nem szűnik meg, csak átalakul. Kisberk Szabolcsnak a kormányt lejárató anyagokkal még nem volt baja, csak amikor már Toroczkai ellen is küldték őket.

Kisberk Szabolcs, Szilvási Péter és Magyar Klára egy videóban jelentette be, hogy otthagyják az N1TV-t, amelyet a Jobbik Kiegyensúlyozott Médiáért Alapítványa üzemeltet. A felvételen elég kemény mondatok is elhangzanak, mint például „Sokakkal ellentétben nekünk még tiszta a kezünk”, vagy „Nekünk még valóban magyar a szívünk”. A célzások nyilvánvalóan a Jobbiknak szólnak, tovább erősítve azt a pletykát, ami szerint elég zűrös dolgok folytak az utóbbi hónapokban a párt háza táján.

Kisberk Szabolcs azután konkrétumokat is megszellőztetett, bár mint mondta a Mandínernek, nem akar neveket mondani, mert bíróságra járáshoz nincs kedve. A volt főszerkesztővel készült interjúból mindenesetre kiderül, hogy az utóbbi hónapokban sok minden változott az N1TV-nél, bejött a kézivezérlés, és a Toroczkai-féle kör lejáratását is kérték tőle a tisztújítás előtt. Az utóbbi években a kormányt lejárató anyagok gyártásában igen nagy tapasztalatot szerzett stáb azonban ezt nem vállalta.

Elegünk lett a kézivezérlésből – Kisberk Szabolcs a Mandinernek | Mandiner

Amikor idejöttem, akkor azt nyilatkoztam, hogy szabadon dolgozhatok, és nincs kézivezérlés. Ez az elmúlt hónapokban sokat változott – mondta Kisberk Szabolcs, az N1 TV volt főszerkesztője a Mandinernek. Kisberk beszélt arról is, hogy a tisztújító kampány során a Toroczkai-féle kör elhallgatását és lejáratását kérték tőlük. Interjúnk.

A volt főszerkesztő az interjúban kitér arra is, amit szinte minden a Jobbiktól távozó tag, tisztviselő elmond: a párt már nagyon messze áll attól, amilyen 2015-ben volt (és a változás nem pozitív irányba ment). A kampányt viszont végigvitték, mert: három gyermekkel nem ugrál annyira könnyen az ember, hogy egyik percről a másikra felálljon.