Hírek Kiemelt hírek Makó

Jó reggelt, Makó!

Több mint 60 fiatal jelentkezett a Művészetek Katedrájára, hangszeres bemutatóval vette kezdetét a Máltai Ifjúsági Tábor, eladná a város a volt rendőrkapitányságot – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A tavalyi első évhez képest jóval többen jelentkeztek az Angyalsóhaj Alapítvány által szervezett Művészetek Katedrájára, így a négy művészeti ágban mintegy 60 fiatal fog majd részt venni az augusztus elején kezdődő szabadegyetemen. A tegnapi napon vette kezdetét a 7. Máltai Ifjúsági Tábor: az első napon hangszeres, népzenei bemutatóval készültek a táborozóknak, de kirándulások is várják őket. Rendkívüli testületi ülést tartottak tegnap Makón, ahol szó volt a volt rendőrkapitányság épületének eladásáról is. Ismét lesz szúnyoggyérítés: a földi kémiai védekezésre szombaton kerül sor.

Videóban összegezte az elmúlt időszakot a térség országgyűlési képviselője: a BEST OF Lázár János 1. részét Facebook-oldalán osztotta meg. Egy másik videóval is jelentkezett Lázár János a tegnapi nap során, amelyben angliai nyaralásukról mesél.

Erős forgalom volt a Csongrád megyei átkelőkön: több mint 328 ezer utazó használta a hétvégén a határátkelőhelyeket, akik csaknem 105 ezer járművel lépték át az országhatárt. Jövő hét elején enyhülhet a hőség – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn, megjegyezve: igazából az a rendkívüli, hogy ezen a nyáron eddig még nem volt ilyen meleg Magyarországon. Emelkedik az üzemanyagok ára szerdán: a drágulással a benzin literenkénti átlagára 400 forintra, a gázolajé 406 forintra nő.

A mai napot pedig Szabó Balázs Bandájával indítjuk!