Hírek Kiemelt hírek Makó

Hűsítő kaput helyeztek ki a főtérre

A következő napokban igazán meleg időnk lesz: a napi középhőmérséklet akár meghaladhatja a 25 Celsius-fokot is. A városvezetés párakaput helyeztetett ki a főtéren, illetve az InfoPont előtt hűsítő pontot alakítottak ki.

A tartós hőség miatt keddre is az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. A napi középhőmérséklet a 25 Celsius-fokot is túllépheti. Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, a magas hőmérséklet miatt a város is megtette a szükséges lépéseket, hogy a járókelők fel tudják magukat frissíteni a hatalmas melegben. Az elmúlt évekhez hasonlóan az InfoPont előtt hűsítő pontot hoztak létre, így aki arra jár, egy pohár hideg itallal olthatja a szomját. A főtéri szökőkútnál párakaput állítottak fel, amelyen bátran átsétálhat mindenki. Továbbá a Makovecz téren, a fürdőhöz is telepítenek majd párakaput.

– A város is mindent megtesz annak érdekében, hogy a makóiak és a turisták enyhülni tudjanak ebben a nagy melegben – fogalmazott az alpolgármester.

A hajnali és a délutáni órákban a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft. a városi utakat fogja locsolókocsival hűteni: naponta közel 25 köbméter vizet fognak ellocsolni. Az alpolgármester a klimatizált helyiségeket is ajánlani tudja. A katasztrófavédelem közzétette azt a listát, ahová az emberek bármikor betérhetnek. Makón a hiper- és szupermarketekben, az autóbusz állomásnál és a polgármesteri hivatalban lehet megpihenni a melegben.