Hírek Makó Színes Térség

Jó reggelt, Makó!

Felavatták az új lovaspályát Apátfalván, nemzetközi fúvóstalálkozót tartottak Csanádpalotán, miniszteri biztos lehet Lázár János – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A hagyományokhoz híven idén is Lovas Nappal zárult a Szent Anna Napok, ahol immáron megújult környezetben, egy új pályán mérhették össze tudásukat a lovasok. Szlovéniából, Lengyelországból és Spanyolországból is érkeztek zenészek Csanádpalotára: felvonulással, néptánccal és természetesen koncerttel szórakoztatták a közönséget a fúvóstalálkozón. A tegnapi napon ismét kihirdettük a hét emberét: Csikota József, a Makói Magán Zeneiskola karnagy-igazgatója díszpolgári címet vehetett át Apátfalván a Szent Anna Napok keretén belül.

Tizenhat éremmel, közte tíz arannyal zárták a magyarok Plovdivban az ifjúsági és U23-as kajak-kenu világbajnokságot, amelynek vasárnapi zárónapján öt számban győztek. Dzsudzsák Balázs, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya egyelőre nem tudja, hol folytatja pályafutását, de továbbra sem akar hazatérni az NB I-be.

Miniszteri biztos lehet Lázár János, a Palkovics László vezette Innovációs és Technológiai Minisztériumban, a Hódmezővásárhely-Szeged-Szabadka tram-train projekt felelőseként. A vártnál több felajánlás érkezik a megye gazdáitól: 20 tonna búza már összegyűlt, de még mindig adnának gabonát a megye mezőgazdászai, hogy a Magyarok Kenyere program által segítsenek a rászoruló gyermekeken. 

A mai napot pedig a Lumineers dalával indítjuk!