Dübörög a nyár és vele együtt a fesztiválszezon, amelyben Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar nem unatkozik. Számos fellépéssel telik ez az időszakuk is. Az együttes ilyenkor sem áll a zenekészítéssel: akár útközben is megszülethet egy-egy új dal.

– Itt vagyunk Apátfalván a Szent Anna Napokon, mivel készült az együttes?

– A tőlünk megszokott rock’n’roll dalokkal érkeztünk, illetve új dalokkal is. Igazából a hagyományainkat szeretnénk megőrizni, úgyhogy nem felejtettük el, hogy honnan jöttünk. Az új zenéink egy kicsit inverzei annak, amit eddig csináltunk, mert mai témákat dolgoztunk fel, de a hangszereléssel a ’60-as évekbe repülünk vissza.

– Hogy látod, mennyire népszerű a fiatalok körében ez a stílus, amit ti képviseltek?

– Úgy látom, a fiatalok egyre nyitottabbak az élő koncertzenére. Nagy örömmel konstatálom, hogy egyre több az élő koncertünk. Ha buliról van szó, akkor teljesen független, hogy milyen koncerten vesznek részt a korosztályok. A rock’n’roll mindig előkerül.

– Itt a nyár, a fesztiválszezon, hogy telik ez az időszak?

– Nagyon sűrű a nyár, minden hétvégén megyünk, de van, hogy hétköznap is koncertezünk. Ez egy nagyon mozgalmas és intenzív időszak a Marót Viki és a Nova Kultúra Zenekar életében.

– Ilyenkor tudtok inspirációt szerezni egy-egy fellépés előtt, közben vagy éppen utazás alatt?

–  Természetesen! Folyamatosan kattog az agyunk a buszban is. Új ismeretségekre teszünk szert, úgyhogy abszolút inspirálódunk.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest