A hagyományokhoz híven idén is Lovas Nappal zárul a Szent Anna Napok, ahol immáron megújult környezetben, egy új pályán mérhetik össze tudásukat a lovasok.

Lovas kocsis felvonulással indult a nap Apátfalván, napközben pedig különböző versenyek is várják a lovassportok szerelmeseit és művelőit a megújult pályán. Mint Vargáné Nagyfalusi Ilona elmondta: 2016-ban határozta el az önkormányzat a lovasokkal közösen, hogy egy új pálya kialakításába kezdenek, amely közös munkával készült el, és a mai napon került felavatásra. A régi pálya az ártérben helyezkedett el, év közben legelőként működött, az új pálya átadásával pedig azt a területet visszaadták a természetnek. A közel kéthektáros területen kialakításra került egy füves és egy bemelegítő pálya, de egy homokos pályát is kialakítanak majd, illetve az árusoknak és a nézőknek is helyet biztosítanak – emelte ki a szervező.

A XXIII. Lovas Napon hat versenyszámot hirdettek meg, és az egész országból várták a versenyzőket. Sokan érkeztek Deszkről, Makóról, Csanádpalotáról, Kövegyről és Magyarcsanádról is – többen ráadásul hagyományos módon, saját lábon hajtották a lovakat a versenyre.

A felkészülés részeként Mihaleczki Imre a lovak patkóját vizsgálta. A Csanádpalotáról érkező patkolókovács portálunknak elmondta: figyelmet kell fordítani erre, hiszen igénybe vannak véve a lovak, és a patájuk folyamatosan kopik.

– Az embernek egy, a lónak öt szíve van: egy szív a testbe, négy szív a patájába – emelte ki. Mint kifejtette: a nyírben lévő vérkeringető mechanizmus az emésztésre és a mozgásra is többek között hatással van.

A programok egészen estig tartanak majd, így még most sem késő kilátogatni a rendezvényre: a programokat ide kattintva tudja megtekinteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest