20 tonna búza már összegyűlt, de még mindig adnának gabonát a megye mezőgazdászai, hogy a Magyarok Kenyere program által segítsenek a rászoruló gyermekeken. – írja a Promenád.

Szerdán tartották Csongrád megyében a Magyarok Kenyere program gyűjtőnapját. A gazdák összesen hét településen ajánlhattak fel búzát annak érdekében, hogy határon belül és túl hátrányos helyzetű gyermekeket segítő szervezeteket támogassanak.

– Az előzetesen becsült 20 tonna búza megérkezett, amiből 10 ezer csomag liszt lesz – tájékoztatta a portált Szél István. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnöke hozzátette, azóta többen jelezték, hogy még adnának gabonát, illetve van olyan önkormányzat is, aminek felkeltette érdeklődését a kezdeményezés.

Akik még szeretnének terményt felajánlani, azok a falugazdászokon és a kamara elérhetőségein keresztül tehetik ezt meg. Az Összeöntés ünnepe jövő hét végén, augusztus 4-én lesz, a támogatást pedig szeptember 20-án, a Gyermekek Világnapján osztják szét a rászorulók között.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest