Hírek Kiemelt hírek Térség

PET-palack zátony keletkezett a Maroson

A ferencszállási Maros-szakaszon egy nagyobb méretű hulladéksziget alakult ki PET-palackokból és egyéb háztartási műanyag hulladékokból. Jani János polgármester szerint nem tudnak semmit tenni ellene, mivel megközelíthetetlen ez a rész.

A Hulldékvadásznak oldalnak küldtek egy levelet, illetve képet a Maros ferencszállási szakaszáról, ahol egy kis eldugott részen hulladéksziget alakult ki. A névtelen bejelentő azt is megírta, hogy körülbelül 2 hete vizsgálta a folyót Makónál, ahol a főmederben percenként átlagosan három palack úszott el. Valószínű azokból a PET-palackokból a ferencszállási részen akadtak fent.

Jani János, Ferencszállás polgármestere elmondta, közigazgatásilag tényleg a településhez tartozik a szakasz, azonban a helyiek egy másik területet szoktak felkeresni, ahol kiépített szalonnasütő hely és bográcsozáshoz alkalmas rész is van – ott is szoktak látni PET-palackokat, de felakadni nem akadt még fent a hulladék.

– Bejelentés hozzánk még nem érkezett erről, azonban nem is tudnánk mit tenni ellene: megközelíteni nem tudjuk és lehetőségünk sincs, hogy a vízből összeszedjük a palackokat, hulladékokat – mondta a polgármester.

A ferencszállási homokkitermelőtől nem messze is lehet látni uszadékfát.
A ferencszállási homokkitermelőtől nem messze a parton is lehet látni hulladékot.
navigate_before
navigate_next

Jani János hozzátette: a település határában általában egy Maros-menti baráti társaság évről évre karban tartják a pihenőhelyet, de a tavaszi áradást követően az önkormányzat mindig összeszedi az idesodort hulladékot.