Hírek Makó Színes

Mezei Józsit támogatta a makói Máltai

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat idén indította el azt a programját, amellyel a mély szegénységben élő tehetségeket támogat. Bár a tehetségprogram nem a Dél-alföldi régióban zajlik, azonban a makói csoport alapított egy díjat, amelyet első alkalommal a magyarcsanádi Mezei József kapta meg.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoportja fontosnak tartotta, hogy olyan tehetségeket támogasson, akik nehéz körülmények között élnek. Bár az országos program nem érinti a Dél-alföldi régiót, a makóiak mégis úgy érezték, segíteni szeretnének. Kómár Mátyás, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Makói Csoport elnöke elmondta, ők is alapítottak egy díjat, amelyet első alkalommal a 17 éves Mezei József kapta meg. A magyarcsanádi fiú hegedűn tanul Setényiné Rácz Gabriellánál, immáron 6 éve. A Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola tanulója kertésznek tanul, de a zeneben szeretne továbbtanulni.

Kómár Mátyástól 25 ezer forint értékű vásárlási utalványt vehetett át, amelyet hangszerére fordíthat. A makói csoport elnöke hozzátette: tervezik, hogy további tehetséges gyerekeket támogassanak.