Hírek Kiemelt hírek Makó Térség

Kiégett egy autó a kövegyi pihenőnél

A viharos időjárás mellett egy kiégett autó is munkát adott a tűzoltóknak.

Az M43 autópályán, a Kövegyi pihenőben egy személygépkocsi égett a déli órákban. A tüzet a kiérkező makói hivatásos tűzoltó egységek fékezték meg. Szinte egy időben az előbbi esettel Szegeden, a Kálvária sugárúton is kigyulladt egy autó: a tüzet a szegedi tűzoltók percek alatt eloltották.

Hétfőn, a kora reggel Szentes – Lapistón egy használaton kívüli állattartó telepen csaptak fel a lángok. A helyszínre Szentesről és Orosházáról érkeztek tűzoltók, akik két vízsugárral oltották el a tüzet. 

Késő délelőtt a Szentesen, a Tiszai Strandon egy nagyméretű fa dőlt egy nyaraló épületére. A fát a szentesi tűzoltók motoros láncfűrész segítségével távolították el.

Ugyanekkor a szegedi hivatásos tűzoltók a Zödfási út előtt az úttest fölé lógó, a forgalmat veszélyeztető ágat vágtak le. A délután folyamán Szegeden és Szentesen további három esetben volt szükség leszakadt ágak eltávolítására.

Nem sokkal délután két óra után felhőszakadás csapott le Röszkére. A rövid idő alatt lehullott többtíz milliméter esőt a csapadékvíz – elvezető rendszer nem volt képes elvezetni, így a víz komoly átmeneti elöntéseket okozott a településen. A helyszínre érkező szegedi hivatásos tűzoltók és a Szegedi Járási Mentőcsoport egységei az esti órákig folyamatosan végezték a víz szivattyúzását.

Késő este az 55. számú úton, Mórahalom közelében két személygépkocsi ütközött össze. A balesetben senki sem sérült meg, a kiérkező mórahalmi önkéntes -, illetve szegedi hivatásos egység a járművek áramtalanítását végezte el.