A Szegeden rendezett Sárkányhajó-világbajnokságra érkező philadelphiai versenyzők és családtagjaik Makón, a Grand Hotel Gloriusban szálltak meg a küzdelem idejére. Az amerikai, női sportolók klubja városukban a legrégebbinek számít, már 17 éves múltra tekint vissza. A Schuylkill Dragons nevű csapatban a kezdőktől a tapasztalt evezősökig képviseltetik magukat a tagok, akik a küzdelmek befejeztével vállalkoztak egy rövid beszélgetésre csodálatos élményeikről.

– Hogyan esett a választásuk a szállodára? Mi a benyomásuk a Grand Hotel Gloriusról?

– A lehetőséget a világbajnokság szervezői ajánlották a csapatunknak. A Glorius csodálatos, nagyon jó az elhelyezkedése, szépen felújított szobái és fantasztikus személyzete van.

– Philadelphia egy óriási város Makóhoz képest. Mi tetszett itt a legjobban?

– A nyugalom, a csend, a sok sportolási lehetőség és a hangulatos éttermek a városban. Igénybe vettük a szálloda fitness termét, kipróbáltuk a Petőfi park futópályáját, sokat sétáltunk, illetve kerékpárral bejártuk Makót és felfedeztük a Maros-partot is.

– Milyen meghatározó élményeik voltak az itt töltött időszakban?

– Megkapó volt a város és a természet szépsége, és azt gondoljuk, hogy itt rendkívül barátságos emberek élnek.

– Miért ajánlják másoknak is a sárkányhajózást?

– Nagyon jó csapat élmény és remek szabadidős tevékenység is, aminek révén kapcsolatba lehet kerülni a természettel. Emellett lehetőséget ad arra, hogy utazzunk a világban.

– Mennyire elégedettek a világbajnokság szervezésével és lebonyolításával?

– Többnyire pozitív élményeink vannak. A saját szereplésünket tízes skálán tízesre értékeljük, büszkék vagyunk az elért eredményeinkre. 2000 m-en 7. helyen végeztünk, illetve más versenyszámokban egy 4. és 5. helyezést is szereztünk.

– Milyen tapasztalataik vannak a magyaros vendégszeretetről?

– Imádjuk és élvezzük. 

Köszönjük a cikk elkészítésében Farkas Diána sales manager közreműködését.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest