A nyári szünetre időzítette a tankerület több intézmény kisebb karbantartási és felújítási munkálatait. Öt iskolában dolgoznak, mintegy 14 millió forintot biztosított erre a fenntartó.

Mint korábban beszámoltunk róla, a makói Almási iskola hatalmas beruházás küszöbén áll, a tankerület 1,4 milliárd forintot nyert az átalakításra pályázaton.

Nem csak ekkora nagyságrendű fejlesztések vannak azonban, a térség több iskolájában is kisebb-nagyobb karbantartásokat végeznek a nyári szünetben, tudtuk meg a tankerülettől.

Ezek közül az egyik intézmény a kiszombori Dózsa György Általános Iskola Móricz Zsigmond utcai épülete, ahol a homlokzatot újítják fel, mintegy 5 millió forintból. A munkálatok augusztusban kezdődnek meg, a tanév elejére pedig el is készül, mondta el kérdésünkre Szabóné Vigh Erzsébet intézményvezető.

A nyári kisebb karbantartások, felújítások érintik még a Apátfalvi Dózsa György Általános Iskolát, a Csanádpalotai Dér István Általános Iskolát, a Földeáki Návay Lajos Általános Iskolát, és a Maroslelei Általános Iskolát.

Borítóképünkön a kiszombori Dózsa György Általános Iskola Móricz Zsigmond utcai épülete.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest