Két román tinédzser halt meg egy autóbalesetben, miután a sofőr a telefonját nyomkodta vezetés közben – írja az Index a Magyar Hang cikke alapján.

A román belügyminisztérium hiába indított kampányt az országban elharapódzott vezetés közbeni telefonhasználat ellen, pénteken újabb élőben közvetített haláleset történt Romániában. Mint emlékezetes, májusban Ceglédbercelnél történt emiatt tragédia, során kilenc Maros megyei munkás halt meg, a sofőr a Facebookon közvetítette az utat, és olvasta a kommenteket előzés közben, így frontálisan ütköztek egy teherautóval – írja a hírportál.

https://www.youtube.com/watch?v=1RleI76JJBk

A mostani baleset péntek reggel történt, a tinédzserek egy Nagy-Britanniából behozott jobbkormányos autóban utaztak, és végig közvetítették az utukat. A friss jogosítvánnyal rendelkező sofőr felszólítja a többieket a videóban: „csatoljátok be a biztonsági öveket, kezdődik a kaland, felszállunk!”. Elsőnek anyósülésen ülő társa próbálja a telefont rögzíteni, majd maga a sofőr – a tragédia ekkor következett be.

Tâmboesti településénél egy hídpadkának ütközött és felborult az autó – a sofőr valószínűleg a sebességkorlátozást sem tartotta be. A 19 éves sofőr és az anyósülésen ülő 17 éves utas enyhébb sérülésekkel megúszta, a hátul utazó két fiatal (14 és 18 évesek) viszont a helyszínen meghalt.

 

Forrás: Index | Borítókép: YouTube

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest