Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Szépül a SZIGNUM, a megyei határátkelőknél torlódásra kell számítani, a fürdőberuházással kapcsolatban folyamatosan folynak a tárgyalások és nyári táborokon jártunk – tegnap ezekről is olvashattak nálunk!

Modern udvara és vizesblokkjai lesznek a SZIGNUM-nak: a szokásos nyári karbantartási munkálatok mellett, nagyszabású építkezés kezdődött el a június végén az intézményben. Ide kerülhet az új uszoda: a korábbi testületi ülésen több belvárosi helyszín is felmerült, de a Galamb iskola mellettit a Makona Tervező Kft. javasolja. 

Baleset történt Apátfalván: egy sérültet mentőhelikopter szállított Szegedre. Két nyári táborban is jártunk: Apátfalván már harmadik alkalommal vigyáztak a gyerekekre az ifjúsági klub tagjai, illetve a makói görögkatolikus plébánia is táborozni invitálta a kicsiket.

A Magyarok kenyere program idén sem maradhat el: Szőregen várták a térségi gazdák felajánlásait. A sárkányhajó-világbajnokságon jól teljesítenek a magyarok: pénteken öt arany éremmel zártak a magyar csapatok. Óvatosságra int a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság: a trükkös tolvajok nem mentek el nyaralni! Erős a forgalom a csanádpalotai és röszkei határon: mindenkinek érdemes tájékozódni, mennyi a várakozási idő.

Dániel napján nyárias időre számíthatunk, kellemes 31 Celsius fokkal. A napot indítsuk egy viccel: ismerni a Róka, a Medve, a Nyuszika és a kártya történetét?

A medve, a róka és a nyuszika kártyáznak az erdő szélén. Egyszercsak megszólal a medve:
– Ha még egyszer észreveszem, hogy valaki csalni próbál, beverem azt a sunyi vörös pofáját!