Kiemelt hírek Makó Színes

Remekül sikerült a II. görög tábor

Az idén is szervezett nyári tábort a makói görögkatolikus plébánia. Az ötnapos program tartalmas elfoglaltságot biztosított a résztvevő közel negyven gyereknek. A záró délutánon Balu bűvész is meglátogatta a vidám csapatot.

Teljesen birtokba vették a táborozó fiatalok a helyi görögkatolikusok Erdélyi püspök utcai központját július közepén. A parókia épülete és a templom körüli tér öt napon át a gyerekek zsivajától volt hangos, akik ügyességi feladatokat oldottak meg és számos, érdekes program részesei lehettek. – Sokat készültünk erre a hétre, amit mindannyian nagyon vártunk. Próbáltunk tartalmas elfoglaltságokat és valódi élményeket biztosítani. A tábor lelki keretét Zakeus története adta. Örömmel tapasztaltam, hogy igazi közösség formálódott az együtt töltött napok alatt, amelyeket a barátságnak, a jótetteknek és a hagyományőrzésnek szenteltünk– lelkesedett Biró István atya, aki feleségével és segítőivel együtt az óvodás- és iskoláskorú táborozókat tallérgyűjtésre biztatta. Ezeket a feladatok sikeres megoldásáért lehetett kapni és végül beváltani az ugrálóvárban vagy a Mesekertben de akár egy finom gofrira is lehetett cserélni.

– Már tavaly is voltam itt és akkor is jól éreztem magam, de most még szuperebb volt minden. Leginkább az agyagozás tetszett és a zsákban ugrálás. A csaptatunk szerintem ügyesen töltötte ki a totót is – összegezte élményeit a 12 esztendős Kúsz Kiara Hanna. A Kálvin Téri Református Általános Iskola tanulója már most biztosított arról, hogy jövőre is jönni fog.

Hasonlóan gondolta Juhász Dávid is, aki társaival épp a kosárpalánk körül tevékenykedett. – A mi társaságuk neve Jerikó volt és szerintem sok tallért gyűjtöttünk össze. Kíváncsian várjuk, miben tudjuk majd hasznosítani őket. Remek volt a tábor megint, különösen a trambulin és a barátok. De minden nap volt valami érdekes – avatott be a SZIGNUM tízéves diákja.

A II. görög tábor résztvevői valóban nem unatkoztak, sikeresen keveredtek ki a kiszombori kukorica útvesztőből, megnézték a szegedi görögkatolikus templomot és alsóvároson, a ferenceseknél kézműveskedtek. – Legkedvesebb élményem ehhez a naphoz fűződik, amikor a közös játék során megtapasztaltam, mennyire összetartanak, segítik és támogatják egymást a gyerekek és igazi csapatként viselkednek – mondta István atya. A fiatalok az együtt töltött idő alatt íjászkodhattak is, a Forgatós jóvoltából néptánc foglalkozáson vehettek részt és gyertyát is készítettek. A záró nap meglepetése Balu volt, a bűvész, aki számos trükkel kápráztatta el a lelkes közösség apraját-nagyját.

navigate_before
navigate_next