Kiemelt hírek Makó Színes

Modern udvara és vizesblokkjai lesznek a SZIGNUM-nak

Gőzerővel folyik a munka a nyári szünetben is makói SZIGNUM-ban. Természetesen nem tanításra kell gondolni, felújítási és átépítési tevékenységek zajlanak az intézményben. Szeptemberre új vizesblokkok és korszerű, belső udvari környezet fogadja az iskola közösségét.

A szokásos nyári karbantartási munkálatok mellett, nagyszabású építkezés kezdődött el a június végén a makói Szent István Egyházi Általános Iskolában. – Régóta napirenden lévő problémák oldódnak meg a tanév kezdetére az intézményben. A fenntartó támogatásának köszönhetően a régi épületszárnyunk vizesblokkjai modernizálódnak és még komfortosabbá válik a pedagógusok szűkebb munkakörnyezete is. Emellett, az általunk kisudvarnak nevezett belső tér is teljes egészében megújul – tájékoztatott a főbb tevékenységekről Horváth János igazgató. A kéttannyelvű iskola vezetője elárulta, a most zajló korszerűsítések rendkívül indokoltak voltak, ám anyagi források hiányában ezek eddig nem valósulhattak meg. – 2014-ben két KEOP pályázatnak köszönhetően minden épületrészünk teljes energetikai korszerűsítése és külső festése megtörtént. Bár továbbra is azt valljuk, az igazán lényeges, ami a falakon belül történik, tehát a színvonalas nevelő és oktató tevékenység, de nagyon örülünk, hogy esztétikailag még szebb, praktikusabb és biztonságosabb környezetben fogadhatjuk a közösségünk tagjait szeptemberben – lelkesedett a direktor. Az intézményvezető felhívta a figyelmet arra is, hogy a munkák mellett folyamatosan zajlanak nyári táboraik, hetente kínálnak diákjaiknak tartalmas elfoglaltságokat és az ügyintézés rendje is változatlan.

Látogatásunkkor éppen markológép dolgozott az udvari részen, belül pedig már körvonalazódtak az új vizesblokkok terei. – Az előzetes terveknek megfelelően haladunk a vállalásainkkal. Határidőre el fogunk készülni és mindent a megrendelő elképzelései alapján igyekszünk megvalósítani – tájékoztatott a kivitelező B. Szűcs Restaurátori Kft. ügyvezetője, B. Szűcs Antal.

Búcsúzás után egy teljes új, de a műemléki környezethez illő kapun távozhattam a Szent István tér felé. Becsukása után arra gondoltam, minden bizonnyal nagyobb örömmel lépnek majd be rajta a diákok a tanév kezdetén és még inkább vágyják majd az óraközi szüneteket is a látványos és hangulatos udvaron.

navigate_before
navigate_next