Hírek Kék hírek Kiemelt hírek Ország-világ Térség

Még mindig erős forgalomra kell számítani a határátkelőknél

Több mint 342 ezer utazó használta az elmúlt hétvégén a Csongrád megyei határátkelőhelyeket, akik mintegy 106 ezer járművel lépték át az országhatárt. A következő napokban is torlódás várható, elsősorban Röszkén és Csanádpalotán.

A francia, az osztrák és a német tartományok többségében a szabadságolási időszak elkezdődött, ezért a hazainduló elsősorban román, bolgár, szerb, koszovói és albán vendégmunkások, valamint a tengerpartra tartó turisták miatt, a kilépő irányban torlódásra kell számítani a hétvégén a Röszke és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen. A röszkei autópálya-átkelőnél másfél óra a várakozási idő a ki- és belépő oldalon, míg a csanádpalotai határátkelőnél a kilépőknek kell egy órát vesztegelniük.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a hazai és külföldi társszervekkel együttműködve kezeli a dinamikusan megnövekedett forgalmat, az átkelőket szükség szerint teljes kapacitáson működtetik. Torlódások esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget vagy Ásotthalom felé kerülni. Utóbbi két átkelő naponta 7 és 19 óra között vehető igénybe. Hosszított nyitvatartással várja az utazókat a Röszke Közúti-határátkelőhely, mely 7 és 22 óra között tart nyitva 2018. július 31-ig. Akik Romániába szeretnének utazni, választhatják a 24 órás nyitva tartással működő kiszombori vagy battonyai határátkelőt.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a http://www.police.hu/hirek-es-informaciok/hatarinfo oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket. Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót.