Kiemelt hírek Színes Térség

Jól sikerült az Apátfalvi Ifjúsági Klub tábora

Harmadik alkalommal szervezett nyári tábort az Apátfalvi Ifjúsági Klub: az elmúlt években nagy sikernek örvendett a nyári elfoglaltság, ahol a fiatalok vigyáznak a gyerekekre. Idén több mint harmincan vettek részt a táboron.

Nem unatkoztak azok a gyerekek, akik az Apátfalvi Ifjúsági Klub nyári táborát választották: a hét folyamán például jártak a Makói Moziban a makói önkormányzat támogatásának köszönhetően, de a kiszombori kukorica-útvesztőbe is ellátogattak és ki is találtak a gyerekek. Egy pályázatnak köszönhetően interaktív előadáson is részt vehettek a táborozók, illetve játékos formában felfedezhették Apátfalvát is.

Antal Eszter, az ifjúsági klub tagja elárulta, idén 32 gyerek vett részt a táborban és 15 felügyelő figyelt rájuk. A tábor zárásaként a szülőknek tánccal készültek a lányok, illetve a vízibomba-csata sem maradhatott el. A nyári elfoglaltságot nemcsak a makói, hanem az apátfalvi önkormányzat is támogatta.

Bárnai Mercédesz már tavaly is részt vett a táborban. Elárulta, nagyon tetszett neki ez a hét, a kedvence a záró nap volt a vízibomba miatt.

– Idén már voltam kézilabda táborban is – tette hozzá a kis Merci.