Hírek Kiemelt hírek

Jó reggelt, Makó!

Dr. Szekeres István főorvos, pszichiáter szakorvos , valamint Dr. Havasi Katalin orvosigazgató válaszolt az olvasóknak, maturált diákok segédkeznek az Ifjúsági Színtérben, illetve Lázár János országgyűlési képviselő és Farkas Éva Erzsébet polgármester ellátogatott a Makovecz-könyvtár építésére – tegnap ezekkel is vártuk Önöket!

A vidéki életminőséget javítaná a Modern Falvak Program: minden településen a helyi igények szerint hajtják végre a hazai és európai forrásokat is felhasználó programokat.  Már több mint 20 ezren vesznek részt a nyári diákmunka programban: Varga Mihály pénzügyminiszter szerint augusztusig ez a szám még nőhet. A makói Ifjúsági Színtérben is dolgoznak frissen érettségizett diákok: őket az Ifjúsági Garancia Programban foglalkoztatják. 

Körözött autó Csanádpalotánál: a Peugeot a dán hatóságok körözték. Az orvos válaszolt Önöknek: a szorongásról, a pszichiátriai kórképekről és a függőségekről is szó esett.  Lázár János és Farkas Éva Erzsébet közösen járta be a Makovecz-könyvtár építkezést.

Nem csak egy könyvtár lesz az új Makovecz-épület – Makó Híradó

Lázár János és Farkas Éva Erzsébet közösen járta be az építkezést, amelyen már jól látszódnak a Kossuth- és Ybl Miklós-díjas építész stílusjegyei. A térség országgyűlési képviselője szerint az új épület egyszerre lesz hagyományos és modern. – Nem csak egy új könyvtárat, hanem egy közösségi, közművelődési helyszínt is kap a 2,6 milliárd forintos beruházással Makó – fogalmazott a polgármester az építkezés bejárása után.

Illés napján záporok és zivatarok alakulhatnak ki, illetve akár 28 fok is lehet. Ezen a napon olyan dolgok történtek, mint:

 • 1467– Megnyílik az új egyetem Pozsonyban Academia Istropolitana néven.
 • 1543– A törökök elfoglalják Pécset.
 • 1795– Zichy Károly grófot Végh Péter váltja fel az országbírói
 • 1810– Kolumbia kikiáltja függetlenségét, megszűnik a spanyol gyarmati státusz.
 • 1941– Budapesten megkezdik a villamosvágányoknak az úttest közepére való áthelyezését (addig mindenütt az úttest szélén, a járda mellett húzódtak).
 • 1969– Holdra száll az Apollo–11, fedélzetén Neil Armstronggal és Edwin E. Aldrinnal. Armstrong az első ember, aki a Holdra lépett.
 • 1976– A Viking–1 űrszonda leszáll a Marson.
 • 1996– Megkezdődnek a  nyári olimpiai játékok Atlantában.
 • 2007– Kiskunhalason +41,9 °C-ot mérnek, ez abszolút hőmérsékleti rekord Magyarországon. Dunaújvárosban aznap +33,3 fok volt a napi középhőmérséklet, amely szintén rekord értéknek számít.
 • 2011– Utolsó útjáról tér vissza az Atlantis űrrepülőgép (42 évvel azután, hogy ember leszállt a Holdra). Ezzel befejeződött az amerikai űrrepülőgép-program.
 • 2012- A 2012-es aurorai lövöldözés.

Hogy kellemesebben induljon a napunk, hallgassunk meg a magyar párostól a Comin’ Alive számot!