Hírek Kiemelt hírek Makó

Ide kerülhet az új uszoda

A héten több egyeztetés is történt Lázár János és Farkas Éva Erzsébet között, a fürdőberuházással kapcsolatban Budapesten is tárgyaltak az érintett minisztériumokkal.

A térség országgyűlési képviselője Makó polgármesterével közösen tartott sajtótájékoztatóján számolt be tegnap arról, hogy kedden Budapesten tárgyaltak a fürdőberuházással kapcsolatban a Pénzügyminisztérium, a Nemzeti Turisztikai Ügynökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, és a Belügyminisztérium képviselőivel.

Lázár János szerint amennyiben elfogadásra kerülnek a mintegy 9,5 milliárd forintos beruházással kapcsolatos dokumentumok, még idén levezényelhető a közbeszerzés, és meg lehet kötni a kivitelezői szerződést. Az építkezés reálisan számolva 2019-ben kezdődhet el.

A turisztikai szempontokat figyelembe véve a beruházáshoz kapcsolódóan épülő új uszoda viszont valamivel arrébb épülne, a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola mellé, pontosabban a volt rendőrség és a volt kollégium közötti területre, tájékoztatott Farkas Éva Erzsébet.

A fürdő területén ugyanis így maradna hely egy 70-100 szobás szálloda épületnek. Korábbi testületi ülésen több belvárosi helyszín is felmerült, a Galamb iskola mellettit a Makona Tervező Kft. javasolja, mert itt a közművesítés is jó állapotban van.

 

One Response

  1. A kérdés akkor ez egy fürdőtől különálló komplexum lesz?Vagy valamilyen formában össze lesz kötve a fürdővel..Arra nem gondolok hogy az út a parkolókkal fákkal megszünik..

Comments are closed.