Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Szakmai beszélgetésnek is teret adott a „NŐ a siker” előadás, Retro szombatot rendez a Hagymaház, bemutattuk az Almási iskola terveit – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Szerda délután a női vezetők és vállalkozók voltak fókuszban annak az előadásnak a keretében, melyben a női vezetők, illetve a helyi kézművesek és a felgyorsult vásárlás helyzetéről is hallhattak az érdeklődők. A korábbi nosztalgikus makói hétvégék sikerén felbuzdulva most retro szombatot rendez a Hagymaház: jön Süsü a barátaival, belibben a rátóti legényanya, de fellép Szűcs Judith és Zoltán Erika is. Testületi ülésen nemrég bemutatták azokat az előzetes terveket, amelyek alapján megújul az Almási iskola: hatalmas változások várhatók, igazi 21. századi oktatási intézmény lesz.

Egy-egy ezüst- és bronzérmet szereztek a magyar versenyzők a Belgrádban zajló uszonyosúszó-világbajnokság második napján. A férfi kardcsapat is éremért utazott Kínába a mai nappal kezdődő vívó-világbajnokságra, amelyet Vuhsziban tartanak majd.

Rendőrautók és helyszínelők érkeztek a Kálvin utca egyik házához tegnap, halálesetről érkezett bejelentés. Egy év letöltendő börtönbüntetéssel sújtott a Szegedi Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy kormánytisztviselőt próbált megvesztegetni. 27 illegális migránst találtak egy török kamionban megbújva a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán.

Csökkent az üzemanyagok ára tegnap: a Mol bruttó 2 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát.

A mai napot a Rolling Stones dalával indítjuk: