Hírek Kiemelt hírek Makó

Frissen érettségizett fiatalok segítik az Ifjúsági Színtér munkáját

Az Ifjúsági Garancia Program részeként nyolc fiatal nyári diákmunka keretében segíti a színtér munkáját, ennek köszönhetően pedig hosszabb nyitva tartással is várják a gyerekeket. Az ifjú segítők már egy mágnestáblás gombfocit is készítettek, de FIFA bajnokságot is szeretnének szervezni.

A tavaly októberben nyílt Ifjúsági Színtér eddig szombatonként készült tematikus napokkal, mostantól viszont hétköznap is megnyitja kapuit. Weszelyné Véghseő Henriett portálunknak elmondta: a programnak köszönhetően bővített nyitva tartással várják a gyerekeket nyáron, akiknek új dolgokkal is készülnek, hiszen nagyon sok jó ötlettel állnak elő a segítők, ráadásul új eszközöket, játékokat is beszerez majd a Ma-fi-a.

– Nagyon sok jó ötletük van, ők maguk csinálták meg mágnestáblából a gombfocit, ezt is ők találták ki. Szerintem nagyon jó hangulat van, egyre több fiatal jön hozzánk, bátran hozzák a gyerekeket is, hiszen jó kezekben vannak, figyelünk rájuk, koordináljuk őket, játszunk velük. Én azt gondolom, hogy jó kis közösséget építünk, és pont ez a lényege: a fiatalok ne otthon egyedül üljenek, hanem itt beszélgessenek, játsszanak együtt – emelte ki az önkormányzati képviselő.

A József Attila Gimnázium most érettségizett diákja, Csiki Botond is a színtér munkáját segíti. Mint elmondta: jó dolognak tartja, hogy egy kis munkatapasztalattal kezdetheti meg ősztől az egyetemet Szegeden. A Kiskaska Piacon is részt vett, ahol nagyon jó tapasztalatok szerzett, miközben a kisgyerekeknek tartottak foglalkozásokat a Ma-fi-ával.

Az Ifjúsági Színtér minden hétköznap 9:00-19:00 óráig tart nyitva, szombatonként pedig 14-től 22 óráig várják a gyerekeket, a részvétel pedig ingyenes. Hétvégén pedig a Hagymaházhoz is kitelepül a Retro szombat program keretén belül az Ifjúsági Színtér.