Szerda délután a női vezetők és vállalkozók voltak fókuszban annak az előadásnak a keretében, melyben a női vezetők, illetve a helyi kézművesek és a felgyorsult vásárlás helyzetéről is hallhattak az érdeklődők.

Az idei év a vállalkozók éve, ennek okán szervezték meg a mai rendezvényt, amelyben a női vállalkozókat és vezetőket szólították meg. A három előadásból álló programot Dömösi Emese nyitotta meg. A Család és KarrierPONT szakmai irányítója portálunknak elmondta: irodájuk március óta várja az ügyfeleket, céljuk a nők munkaerő-piaci helyzetének javítása, az atipikus foglalkoztatás népszerűsítése és ismertetése, illetve a munkáltatók és munkavállalók kapcsolatának erősítése.

– Hisszük azt, hogyha a munkavállaló és a munkáltató egymásra talál és mindenki a megfelelő helyre kerül, akkor ez egy nyertes-nyertes helyzet – tette hozzá.

Az előadássorozatot Kozák Erika, a Marosmenti Vállalkozók Szövetségének elnöke nyitotta, aki röviden bemutatta a Szövetséget. Ezt követően Novákné Halász Anna, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara keretében működő Női Vezetői Klub elnöke tartott előadást arról, hogy milyen a női vezetők helyzete. Az elnök bemutatta a klubot, megosztotta tapasztalatait a résztvevőkkel, továbbá szakmai tanácsokkal látta el őket. Kiemelte: nagyon fontos a tanulás, mivel azt tapasztalja, hogy nagyon kevés tudással vágnak bele az emberek a vállalkozásba, a nőkre pedig jellemző hogy kevés önbizalmuk is van.

A helyi kézművesek és a felgyorsult vásárlás helyzetéről Várőri Adrienn tartott előadást.

– Ez egy nagyon nagy kihívás egy művészembernek, hogy hogyan adjon el, hogyan találjon vásárlókat. Egy kicsit másképp érdemes megközelíteni az ő területüket, mint általában, ahogy a marketing szokta az értékesítést – mondta el a kézműves marketing szakértő. Férjével közös webdesing-nal foglalkozó vállalkozásukból nőtt ki a kézműves marketing külön ággá, a kézművesség szeretete pedig édesapjától ered, aki maga is fatárgyakat esztergált, és több díjat is kiérdemelt munkájával élete során. Mint elárulta: a férfiak általában határozott kérésekkel keresik meg, a nők pedig inkább szívből alkotnak, és sokszor nehezen tudják elképzelni, hogy hogyan lesz vásárlójuk. Az előadó a makói kézművesek önkormányzati támogatásáról is hallott, amelyet pozitívan értékelt.

– Ez egy nagyon dicséretes dolog, hogyha a helybéli önkormányzat felkarolja ezt, hiszen a kézművesek sokkal sikeresebbek tudnak lenni, hogyha összefognak – emelte ki.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest