Programok

Orosháza mellett tartják a VIII. Regionális Szántóversenyt

Augusztus 11.-én, szombaton rendezik meg a VIII. Székkutasi Regionális Szántóversenyt. A verseny nevével ellentétben, azonban ez alkalommal nem székkutasi, hanem orosházi parcellákon fognak a verseny résztvevői szántani. A megmérettetés ugyanis új helyszínen, a 47. főút 159-es kilométerénél lesz megtartva – írja a radio7.hu.

A verseny szervezői július 18.-án, szerdán hívták össze a sajtó képviselőit, hogy elmondják: mi várható az augusztusi megmérettetésen.

Horváth József, az Orosháza és Térsége Gazdakör elnöke elmondta, hogy a regionális verseny legjobbjai a szeptemberben, a Mezőhegyesen megrendezett országos döntőn bizonyíthatják tudásukat.

„Hét kategóriában lehet versenyezni majd. A zsűri 10 pontos rendszerben12 féle paramétert fog ellenőrizni akkor, amikor a parcellákat felszántják a versenyzők. Orosházán az elmúlt évtizedekben nem rendeztek szántóversenyt. A szomszéd településen, Székkutason tartották a versenyt az elmúlt hét évben, de idén átengedték a szervezés lehetőségét nekünk, amivel éltünk is” – tájékoztatott Horváth József.

Varga Péter, az Agrár Plaza Kft. ügyvezetője elmondta, hogy minden korosztály számára biztosítják a szórakozási lehetőségeket, így ugráló vár, játszóház, veterán gépbemutató és az alkalomhoz illő ételek és italok fogyasztására is lesz lehetőség a reggel hattól este hatig tartó rendezvényen.

„Többek között gépkiállítás és gépbemutató is lesz és a szántás mellett lesznek különböző mélytalaj lazítókat és egyéb talajmegmunkáló eszközöket is meg lehet majd tekinteni” – tájékoztatott Varga Péter.

A program szerint reggel hatkor érkeznek a versenyzők Orosházára a Török Ignác utcába. A reggelit és a technikai megbeszélést követően pedig fél nyolckor indul a gépek városi felvonulása, amit az Orosházi Fúvószenekar fog kísérni. A versenyzők mellett a veterán mezőgazdasági gépek is felvonulnak a településen, majd miután mindenki kiért a 47.-es 159. kilométeréhez, kiosztják a parcellákat és délelőtt kilenc órakor megnyitják a versenyt. Az eredményhirdetés előreláthatólag délután fél öt és fél hat környékére tervezik a szervezők.

 

Forrás és fotó: radio7.hu