Hírek

Egy álom vált valóra a vállalkozóvá válást segítő támogatásból

Rácz Andrea 2016 nyarán elindította saját vállalkozását, amely azóta is sikeresen működik. A támogatási lehetőség augusztus 31-ig mások előtt is nyitva áll – írja a Promenad.

A Csongrád Megyei Kormányhivatal minden évben megjelenteti az álláskeresők vállalkozóvá válását elősegítő tőkejuttatás támogatás pályázatot. Ezzel is ösztönözve az álláskeresőt, illetve rehabilitációs járadékban, -ellátásban részesülőket saját vállalkozás beindítására.

Rácz Andreának két éve megszűnt a munkahelye, a fiatal nő pedig amellett döntött, kihasználva a lehetőségeket, hogy saját vállalkozást indít.

-Egy álom vált valóra 2016 nyarán

-fogalmazott Andrea, aki azóta is sikeresen vezeti a Szegfű utcai fehérnemű üzletet. Juhász Tünde kormánymegbízott a vállalkozóvá válást segítő támogatás kapcsán elmondta, idén a 2 millió forint vissza nem térítendő támogatásra augusztus 31-ig lehet pályázni. 

-A pályázók a támogatást felhasználhatják többek között ingatlan vagy földvásárlása, de ugyanúgy beruházhatnak berendezésekre vagy számítógépekre is az összegből

-tette hozzá a kormánymegbízott, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy a támogatásban részesülőknek kötelessége három évig működtetni a vállalkozást.  Arra is kitért, miszerint  Hódmezővásárhelyen 2010-ben több mint 3500 fő volt regisztrálva az álláskeresők nyilvántartásában, ez a szám mára 700 fő alá csökkent.

 

Forrás: Promenad