Hírek

Új helyre költözött két nyugdíjas klub

A Justh Gyula utcai volt bölcsődét kapta meg az Újvárosi Nyugdíjas Klub és a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub, mert a korábbi általuk használt épület lebontásra kerül az épülő kézilabdacsarnok miatt.

600 millió forintból épül kézilabdacsarnok a Szikszai György Református Óvoda és Általános Iskola mellett, a megvalósítás érdekében a város ajándékozási szerződést kötött a református egyházzal. A területen azonban ott áll egy önkormányzati épület is, amelyet eddig két nyugdíjasklub használt.

Ők mostantól a korábbi helyükkel szinte szemben lévő régi bölcsődeépületet használhatják, a költözés előtt a klubok kérésének megfelelően kicsit átalakították, és fel is újították. Az idősek három termet kértek, hogy kártyázni, biliárdozni tudjanak, illetve nagyobb közösségi rendezvénynek is alkalmas legyen. A mai nappal megkezdték a költözést is, amelyhez az önkormányzat is segítséget nyújt.

Vígh Zoltántól, a Makói Baráti Kör Nyugdíjas Klub elnökétől megtudtuk, hat éves működésük alatt majdnem háromszorosára nőtt a taglétszámuk, most mintegy 80 fő jár a közösségbe, akik nagy része egyedülálló. Az elnök szerint jól meglesznek az új helyen, a kézilabdacsarnoknak pedig különösen örül, hiszen alkalomadtán azt ők is használhatják majd.

navigate_before
navigate_next