90. születésnapja alkalmából köszöntötte a város nevében Kovács Sándor települési képviselő Bencze Istvánt. Az ünnepelt 20 évesen került Magyarországra Érsekújvárról. István bácsi szerint a hosszú élet titka a nyugalom lehet.

9 évtizeddel ezelőtt született Bencze István Érsekújváron: az ünnepelt 1947-ben került a családjával Magyarországra, az áttelepítéskor. Először Békés megyében éltek, később költöztek a Maros-parti városba. Elmondása szerint a családja megsínylette az áttelepítést.

István bácsi elmondta, mezőgazdasággal foglalkoztak: gépesítés híján mindent kézi- vagy állati erővel kellett megoldaniuk.  Ő dolgozott a József Attila TSZ-ben is – munkájáért kitüntetést is vehetett át. Továbbá az 1970-es árvízkor nyújtott segítségét is elismerték. Az ünnepeltnek négy gyermeke született, de egy fiát fiatalon el kellett már temetnie. Lánya és fiai sokat segítenek. Közel 30 éve özvegy, így hozzászokott, hogy sok mindent egyedül old meg a segítség ellenére is.

Bencze Istvánt a város nevében Kovács Sándor települési képviselő köszöntötte. Tortát, illetve Orbán Viktor miniszterelnök levelét nyújtotta át az ünnepeltnek.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest