Kiemelt hírek Makó Színes

Ismét a pótnagyiknál táboroznak a gyerekek

Négy évvel ezelőtt szervezték meg a Makói Pótnagymamák az első nyári táborukat, ahová rászoruló makói gyerekeket várnak. Július 16. és augusztus 10. között minden helyi általános iskolából részt vesznek diákok a foglalkozásokon.

Kalácsot sütnek, játszanak, a tudatos állatnevelésről tanulnak és a rendvédelmi szervekkel is megismerkednek azok a gyerekek, akik részt vesznek a Makói Pótnagyik táborán. Bakacsi Pálné, a tábor egyik szervezője elárulta, négy évvel ezelőtt az unokája javasolta egy fánksütés után, hogy rendezzenek olyan tábort, ahol nagyi nélküli gyerkőcök vannak. Az önkormányzat is támogatta az ötletet. Farkas Éva Erzsébet polgármester is ellátogatott az első napra: nem érkezett üres kézzel, gyümölcsöket hozott a fiatalságnak, és emellett az ellátást is támogatja a város. Mint elmondta, a városvezetésnek jó példát mutattak a pótnagyik, idén ezért is pályáztak ingyenes táboroztatásért: a múzeumban és a könyvtárban többféle táboron vehetnek részt a gyerekek.

navigate_before
navigate_next

A tábor érdekessége, hogy helyi vállalkozók felajánlásának köszönhetően is valósulhat meg: többek között a reggelit, gyümölcsöket, zöldségeket makói cégek viszik frissen a táborozóknak, de számos játék is felajánlásként került a pótnagyikhoz és pótpapákhoz. Vannak programok is, amelyek önkéntes alapon valósulnak meg.

A kálvinos Juhász Aliz már második alkalommal vesz részt a táborban. Neki az egyik kedvence elfoglaltsága a kalácskészítés volt, amely már az első napon nem maradhatott el. A 10 éves kislány nem unatkozott idáig – számos elfoglaltságon vett részt.

– Voltam már úszó- és rajztáborban is. Szeretek sportolni is: régebben balettoztam a VargaBalettnál, de amikor rajzolok, állatokat ábrázolok. Nekünk kutyánk, macskánk, nyuszink is van, de mamánál is ló is található – fogalmazott Aliz.