Hírek Kiemelt hírek Térség

Csanádpalotának is üzennek a szivárványos hasra esések

Ellenzéki összeomlás újra és újra. Április 8-a óta valamennyi időközi választáson kétharmaddal vagy még annál is nagyobb fölénnyel diadalmaskodtak a kormányerők. A szavazók a biztonságra, a stabilitásra, a nyugalomra és a kiszámítható fejlődésre voksolnak.

Időközi választást fontolgat a csanádpalotai képviselő-testület egy része, a ma délutáni ülésen arról tárgyalhatnak és dönthetnek, feloszlassák-e magukat. A városban erősen mozgolódnak a hírek szerint leginkább jobbikos színezetű ellenzéki szereplők, akik talán még mindig nem tudták megemészteni a 2017-es kudarcot. Hiszen Csanádpalota akkor választott utoljára, de 2019-ben is urnák elé járul, amúgy rendesen, hiszen jövőre mindenképpen önkormányzati választásokat tartanak.

Mire föl akkor a kapkodás?

Nagy kérdés, miben reménykednek az összeesküvők, és miért akarják egy újabb sokmilliós szavazás költségével megterhelni az amúgy is nehéz helyzetből kikecmergő település büdzséjét. Az április 8-i kétharmados Fidesz–KDNP-sikerrel végződött országgyűlési választást követően valamennyi időközi helyi voksoláson csúfos kudarcot szenvedtek az életképtelen ellenzéki kezdeményezések.

Az egy az egy ellen stratégiája, a taktikai összefogásnak csúfolt elvtelen és értékfeladó heves egybeborulás sehol sem működött, mert a politikai purparlé mellől hiányzott a tartalom és a mondanivaló. A magyar polgárok sehol sem kértek a szivárványos horrorkoalíció elképesztően civilnek és függetlennek maszkírozott összellenzéki viccjelöltjeiből. A választók sokkal bölcsebbek annál, minthogy felfordulásra, zűrzavarra és káoszra cseréljék a biztonságot, a stabilitást, a nyugalmat és a kiszámítható fejlődést. Utóbbira pedig – ez az elmúlt években világosan bebizonyosodott – egyedül a polgári erők, a kormánypártok jelentenek garanciát.

Az ellenzéki oldalon lassan politikai haláltusába fordul a belső válság és az impotencia, legyen szó Jobbikról, LMP-ről, DK-ról vagy MSZP-ről. Minden párt bűzlik a belső balhéktól, és hogyan lehetne azokra bízni egy kisebb vagy nagyobb közösség felelős vezetését, akik saját házuk táján sem tudnak rendet tenni?

A magyar választók április 8-a után többször is határozott és kőkemény üzenetet küldtek az ellenzéknek. Július 8-án a balliberális mentsvárnak tartott Budapesten taroltak időközin a polgári pártok, a józsefvárosi polgármester-választáson és a belvárosi önkormányzati képviselő-választáson is kétharmados fölénnyel fektették két vállra a teljes ellenzéki összefogás jelöltjeit, de ugyanígy alig a voksok egyharmadával esett hasra július 15-én a miskolci időközi képviselő-választáson a Jobbiktól az LMP-n át a DK-ig és az MSZP-ig mindenki által ölelgetett Erdei Rokker Zsoltti Sándor, miközben Fidesz–KDNP-s riválisa 60 százaléknál is többet kapott. Ugyanezen a napon a veszprémi és a soproni időközi önkormányzati választáson is kiütéssel nyertek a kormányerők, Sopronban 70, Veszprémben 80 százalékkal.

Ellenzéki összeomlás újra és újra. Az emberek világos véleményt mondtak a szivárványos horrorkoalíciókról, és hitet tettek a Fidesz–KDNP politikája, az utóbbi nyolc esztendő kormányzati intézkedései és a lassan európai mintának számító nemzeti út mellett. Minimum kétharmaddal.

Csanádpalotai képviselő, hegyezd füled!

Borítókép: pixabay.com