Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

A várost is felfedezik a táborozók

Az életre neveli a gyerekeket az Életrevalók tábor, amely során a várost is felfedezik a gyerekek, az állomásokon pedig pontokat is gyűjthetnek majd. A tábor a mai nappal indult és egészen péntekig tart majd.

– Az Életrevalók tábor lényege, hogy bejárjuk a várost, és különféle feladatokat kell teljesíteni a gyerekeknek, meghatározott idő alatt. Ezért pontokat kapnak, amelyet a hét végéig gyűjtenek. Leginkább olyan feladatok várják őket, amely a mindennapi életükhöz kapcsolódik, amiből tanulni és később profitálni tudnak. Folyamatosan készítjük őket a felső tagozatra, a felnőtt életre, rengeteg szituációs játékot kell nekik majd megoldani – mondta el Nadobán Zsuzsanna. A Bartók tanítónője és a tábor vezetője hozzátette: bár évek óta táboroztat, ilyen tábort még nem rendeztek.

A mai feladatban 200 forintból kellett minél több dolgot bevásárolniuk a gyerekeknek, de a Hagymatikumba és a Hagymaházba is ellátogatnak majd, ahol a szolgáltatások után kell érdeklődniük, és a moziműsort is át kell nézniük. A Maros-parton akadályversenyek, a Lombkorona sétányon játékok várják őket, de a tűzoltóság, a rendőrség és a mentők munkájába is bepillantást nyerhetnek.

A táborozókat két fiatal is segíti a következő napokban: Kincses Bettina és Fülöp-Szentpéteri Kristóf. A most érettségizett 19 éves Kristóf portálunknak elmondta: bár Makóra mindig a családja miatt jön, most segítőként is kipróbálhatja magát. Édesanyja, Szentpéteri Csilla elárulta: bár Kristóf először tartott attól, hogy részt vegyen, végül elfogadta Nadobán Zsuzsanna felkérését. Számára pedig ez egy érdekes időutazás, hiszen édesanyja is a Bartókban tanított, ő is itt tanult, most pedig a fia is itt van.

– Szerettem volna ha érzi azokat a gyökereket, amelyek engem idehúznak – tette hozzá.

A nyolcéves Zsótér Anna azt várja a tábortól, hogy megismerkednek új dolgokkal és hogy elmennek majd felfedezni a várost. Az ősszel harmadik osztályt kezdő Anna most kezdett el zongorázni, a hangszer szép hangja fogta meg. Mint elárulta: Szentpéteri Csilla zenéit is hallgatja, sőt, rajzolt is már a dalaira.