Hírek Kiemelt hírek Ország-világ Sport

Péter triplájával verte a SZEOL a Makót

A szünet után felőrölte csoportbeli riválisát a SZEOL – olvasható a csfoci.hu-n. A makóiaknál ezen a meccsen debütált Verebélyi Bence kapus.

A szegedieknél ezúttal nem tűnt fel új játékos, ellentétben a Makó kapuját a 21 éves Verebélyi Bence őrizte, aki legutóbb Kiskunfélegyházán szerepelt, de korábban megfordult Svédországban is, mellette két próbázó kapott lehetőséget, a legutóbb a Szeged-Grosics Akadémiában játszó Tamaskó Ádám, valamint a korábban a Diósgyőr utánpótlásában szerepelt, ám most Angliából hazatérő 19 éves Mészáros Gyula.

A játékvezetők késése miatt mintegy fél órával a tervezettnél később kezdődött el a találkozó, amelyen frisebben mozgott a Makó, a héten harmadik edzőmeccsét játszó SZEOL pedig nehezen lendült játékba – a félidő derekán aztán megszerezte a vezetést a vendégegyüttes, miután Tamaskó lépett ki középen egy indítással, és lőtt Prokop kapujába. A szünet előtt még sikerült egyenlítenie a SZEOL-nak, miután Péter Antal vett át remekül egy kiugratást, majd védője szorításában is kilőtte a jobb alsót.

A szünet után a SZEOL magas ritmusát már nehezebben bírta a Makó, a szegediek végül két Péter-góllal megnyerték a meccset: a kék-feketék támadója előbb lefordult a védőjéről, és a léc alá bombázott, majd egy kapu elé beívelt labdát vágott a kapuba közelről.

A SZEOL legközelebb szerdán a Szpartak Szabadka U19-es csapatával találkozik idegenben, míg a Makó szintén szerdán a megyeegybe frissen felkerült második számú csapattal játszik.

SZEOL SC – Makói FC 3-1 (1-1)
Szeged, Felső Tisza-parti stadion.
SZEOL: Prokop – Kéri, Gajág, Gál, Pócs, Kozics, Lévai, Horváth P., Péter A., Tomisics, Beretka. Játszott még: Leindler (kapus), Rácz, Grünvald, Goncző, Ondrejó, Horváth A., Budai, Neupert. Edző: Siha Zsolt.
Makó: Verebélyi B. – Grecsó, Lászik, Tamaskó, Mészáros Gy., Juhász J., Varga R., Szilágyi, Podonyi, Busa, Babolek. Játszott még: Garamvölgyi (kapus), Rakonczai, Tóth T., Hatvani, Vajna, Túri R., Bány B., Mezei, Bánóczki. Edző: Magyar György.
Gól: Péter A. (3) ill. Tamaskó Á.