Hírek Kiemelt hírek Makó

Nemzetközi csapat nyerte a fürdőfesztivál főzőversenyét

Pörköltek, halászlék, és egy különleges indiai étel is főtt a bográcsokban a fürdőfesztivál harmadik napján. A győztes az utóbbi lett, ez indiai-ecuadori-magyar koprodukcióban készült.

Tíz csapat indult a Hagymatikum főzőversenyén a fürdőfesztivál harmadik napján. A résztvevők között nagyon jó volt a hangulat, egymásnak is segítettek, a legtöbben nem is a díjért jöttek, hanem csak jól akarták érezni magukat.

A zsűri most egy igazán különleges indiai étellel is találkozott, a Karahi Paneerral, amely végül az első helyet is elhozta a csapatnak. A készítői szerint leginkább a magyar lecsóhoz hasonlít, bár a két étel között nincs összefüggés.

– A munkatársaimmal jöttem, a Szegedi Tudományegyetem Mikrobiológia Tanszékén dolgozunk. Újságban láttuk a hirdetést, hogy lesz ilyen rendezvény, onnan jött az ötlet, hogy eljöjjünk. – tudtuk meg Marik Tamástól, aki azt is elárult, ő eredetileg szolnoki, és soha életében nem járt még Makón korábban.

A csapatban volt még két indiai és egy ecuadori résztvevő is, így a főzőversenyt most egy igazi nemzetközi együttműködés nyerte a Hagymatikumban.

navigate_before
navigate_next