Hetedik alkalommal lépett fel az M Classic Duo a Zenepavilonban vasárnap este, ahol a tangó és a románcok világába kalauzolta el a közönséget az együttes.

Főként latin zeneszerzők darabjaival készült Viszmeg Katalin (hegedű) és Tóthné Cseh Erika (zongora), de dán és amerikai dalszerzők műveivel is kedveskedtek a népes közönségnek.

A formáció ráadásul azért is különlegesnek mondható, mivel bár a duó mindkét tagja makói származású, Viszmeg Katalin 17 éve az Egyesült Államokban él. Mint elmondta: minden nyáron legalább egy hónapot itthon tölt, ilyenkor készülnek zenésztársával a koncertre, de még a próbák előtt átbeszélik a darabokat, hiszen nagyon kevés idejük van együtt felkészülni az előadásra.

– Nekem nagyon nagy élmény itt játszani, és Erikával nagyon szeretünk együtt zenélni. Én aktív pihenő vagyok, nekem elég nehéz az, hogy egy hónapot ne zenéljek vagy ne csináljak semmit. Nagyon jó érzés hazajönni, és hogy egy koncertet adhatunk itthon – tette hozzá.

Következő vasárnap az „Accord-Diák” Harmonika Együttes lép fel a Zenepavilonban. A rendezvények az Európai Szociális Alap támogatásával az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című projekt keretében valósult meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest