Hírek Kiemelt hírek Térség

2 óra a várakozási idő a csanádpalotai határátkelőnél

A Csanádpalota Autópálya Határátkelőnél a ki- és belépőknek is várakozniuk kell. A kiszombor átkelőnél csak a belépőknek kell várakozásra számítaniuk. Aki Szerbia felé menne vagy lépbe be az országba készüljön fel: Röszkénél, Ásotthalomnál és Horgosnál is több órát kell vesztegelni.

A Csanádpalota Autópálya Határátkelőnél a kilépőknek 2, a belépőknek 1 órát kell várakozniuk. Aki a kiszombori határátkelőt választja, azoknak az ország elhagyásakor nem kell álldogálniuk a több fokos autóban, azonban a belépési oldalon egy óra a várakozási idő.

A szerb határátkelőknek azonban már rosszabb a helyzet: Ásotthalomnál 1-1 óra a várokazási idő mindkét oldalon, a röszkei autópálya határekelőnél a kilépő személyautósoknak 5 órát, a busszal utazóknak 2 órát kell várniuk. A Röszke-Horgos közúti átkelőnél is legalább 2 óra várakozásra kell számítaniuk. Bár Szabó Szilvia, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósa az MTI-nek elmondta, Tompa felé terelik a forgalmat, az ottani határátkelőnél sem jobb a helyzet: kilépésnél minimum 2, belépésnél pedig másfél órát kell várni.

A torlódás a Nyugat-Európában dolgozó, szabadságukra hazatérő vendégmunkások és a nyaralni induló turisták miatt alakult ki. Mielőtt útnak indulnának, érdemes tájékozódni a police.hu oldalán vagy a Rutin applikációban.