Hírek Kiemelt hírek Makó

Szabadnapján mentett életet egy rendőr Makón

Újraélesztett egy szabadnapját töltő apátfalvi rendőr Makón egy férfit, aki kerékpárjával elesett, és eszméletét vesztette. Sikerült az életét megmenteni – a kórház intenzív osztályán ápolják – írja a Délmagyarország.

– A belvárosból tartottam kocsival hazafelé a főúton, amikor az Erdei téri körforgalomból kihajtva megláttam, hogy egy kerékpáros férfi fekszik az úttesten. Azonnal megálltam, és kiszálltam, hogy segítsek – idézte fel az eseményeket Varga Zoltán a lapnak. A mikrobusz megállt, a helyszínre érkező két fiatal azt mondta, a férfi egyszerűen eldőlt a biciklivel.

– Úgy gondoltam, jobb lesz, ha nem mozdítom el az úttestről, nem tudtam, milyen sérülései lehetnek. Azt mindjárt láttam, hogy életjeleket nem mutat, ezért elkezdtem a mellkaskompressziót – mondta el az apátfalvi férfi, aki a nagylaki határrendészeti kirendeltségen dolgozik útlevélkezelőként, és az ott kijelölt elsősegély-nyújtók egyike is, így egy pillanatig sem gondolkodott, hogy mit tegyen.

Ezt követően, amint visszatért a férfi légzése, stabil oldalfekvésbe helyezte – közben a mikrobusz sofőrje feltartotta a forgalmat. A mentőket a fiatalok hívták, akik gyorsan a helyszínre értek. Stabilizálták az állapotát, majd a makói kórházba szállították a beteget. Mint a mentőorvos elmondta: a férfi a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét.

Az életmentő rendőr szaktudására korábban nem volt szükség, és azt mondta, reméli, később sem lesz. Tudását egyébként negyedévente, vizsgával ellenőrzik – írja a lap. A férfiről, aki jelenleg az intenzív osztályon van és mesterséges kómában tartják, úgy tudja Varga Zoltán, hogy súlyos szívbeteg. Mint elmondta, látásból ismeri a férfit, szoktak köszönni egymásnak.ú

 

Forrás: delmagyar.hu
Borítókép: Délmagyarország / Szabó Imre