Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Makói portékákat támogat a város, mintegy száz diák vett részt a Bartók nyári táboraiban, kezdetét vette a fürdőfesztivál – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

A kézműves kisvállalkozások segítésének érdekében átvállalja a Makó és Térsége Turisztikai Egyesület helyi kézműves boltjának működési költségét az önkormányzat. Három hét alatt négy ingyenes napközis tábort tartottak a Bartók tagintézményben – a tegnapi napon zárult az utolsó. Elkészült a sorsolás: Szeged-Grosics Akadémia – Makó mérkőzést rendeznek Gyulán az NB III nyitányán.

2013 óta minden évben megrendezik a Makói Hagymatikum Gyógyfürdőben a háromnapos fürdőfesztivált. Idén sem volt másképpen: péntek délután zenés kívánságműsorral vette kezdetét a program. Ezzel egy időben megnyitotta kapuit a Makói Kiskaska Kézműves Piac is.

Nagy segítséget jelenthet a magyar családoknak a jövő évi áfacsökkentés: a tartós és féltartós tejek is bekerülnek a kedvezményes, ötszázalékos áfakörbe. Idegen kultúrájú népesség bevándoroltatása helyett az Európai Unió ösztönözze az európai népesség demográfiai katasztrófájának elkerülését célzó nemzeti politikákat – szorgalmazta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön Varsóban.

A mai napot pedig egy klasszikussal indítjuk: