Három hét alatt négy ingyenes napközis tábort tartottak a Bartók tagintézményben: hagyományápoló, kreatív sporttábor és manótúra is várta a gyerekeket. A mai nappal zárul az utolsó tábor, amelynek témája a tudatos egészségnevelés.

A ötnapos, tematikus napközis táborokban 30-30 gyermek vett részt, volt, aki több alkalommal is erősítette a csapatot. Az ingyenes programon játékos, interaktív feladatok, sport- és kézműves foglalkozások is várták a diákokat. Ezen a héten a tanulók ellátogattak egy pékségbe és egy bankba is, szerdán pedig a rendőrség és a tűzoltóság készült nekik egy tájékoztatóval és egy vetítéssel. A látogatások során sok új dolgot is tanulhattak: mint Molnár Andrea tanítónő elmondta: a gyerekek nagyon lelkesek voltak, tudták, hogy amiben részt vesznek, az sok értékes információt tartalmaz számukra.

A táborban tehát a tanulás is fontos szerepet játszott, de sokkal szabadabb és játékosabb formában, mint a tanév során, hiszen a gyermekek képességeinek, készségeinek fejlesztési területei nem elégszenek meg a tíz hónapos tanévvel – tette hozzá.

– Nyáron is szükség van a gyerekek folyamatos fejlesztésére, azzal, hogy törődünk, beszélgetünk velük, programokat szervezünk. Egyrészt mert nyitottak és fogékonyak rá, másrészt pedig ez egy folyamat, amit nem lehet lezárni két és fél hónapra, aztán szeptemberben folytatni – emelte ki Molnár Andrea. Mint hozzátette, a szülők is hálásak azért, hogy gyermekeik biztonságban és közösségben vannak, illetve hogy új dolgokat tanulnak.

A gyerekek a megszerzett tudáson túl sok saját készítésű alkotással is gazdagodtak a tábor során. Leczki Lili tojástartóból készített színes kukacot, mint elárulta: a sötétkék szín a kedvence. Nagyon szerette a ceruzatartó bagoly készítését is, hiszen ez a harmadik kedvenc állata, az első kettő a kutya és a cica. Dobsa Dániel a sportokat részesítette előnyben, de társasjátékozni is maradt idő – ő két táborban is részt vett. Mint elmondta: Andi néni jó feladatokat talál ki, olyanokat, amikben van kihívás.

A táborok az “Esélyteremtés a gyermekekért – közszolgáltatások fejlesztése a Makói kistérségben ” című EFOP3.9.2-16-2017- 00023 számú projekt keretében valósultak meg.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest