Kiemelt hírek Makó Színes

Ismét kinyitott a Kiskaska Piac

Ékszereket, párnákat, krémeket, szörpöket, pénztárcákat, különleges képeket és horgolt állatkákat is lehet vásárolni a Kiskaska Kézműves Piacon. A termékek különbözőek, de egy közös: mind egyedi, kézzel készült, illetve helyi és térségi alkotók készítették, gondolták ki.

Este 9 óráig várják az érdeklődőket a Makovecz téren helyi és térségi kézművesek a vásárlókat. A Kiskaska Kézműves Piacot tavaly rendezték meg először. A nagy sikerű börzén egyedi termékek közül lehet válogatni: többek között ékszerekkel, bögrékkel, horgolt állatkákkal, plédekkel, bőrdíszmű termékekkel, szörpökkel és krémekkel is készültek az árusítók.

A vásárhelyi Rácz Erika férjével közösen alapította a cégét, amely gyógynövényszörpökkel, szirupokkal, lekvárokkal és zöldségkészítményekkel foglalkozik. Nemcsak maguk készítik a portékát, hanem ők is termelik meg az alapanyagokat.

– A termékkínálatunk részének nagy részét a bodza adja: a virágokat és a termést számtalan formában dolgozzuk fel. Ezen kívül készítünk levendulából, rózsából, orgonából és pitypangból különböző termékeket – fogalmazott Erika.

A makói Nacsa Szilvia először vett részt a Kiskaskán. A kétgyermekes anyuka szabadidejében művészgyantával alkot: képeket, poháralátéteket és díszeket készít. Egy-egy alkotást gyorsan kell megvalósítani – a Naxa Design megalkotója elárulta, a gyantával 30-45 perc alatt kell dolgozni, utána megköt.

– Ez egy vadonatúj technika, Magyarországon még nagyon-nagyon kevesen csinálják. Úgymond Amerikából szerzem a tudásom, illetve itthon egyetlen egy workshop volt, amelyen ott voltam. Ez egy festéköntési módszer, amely formákban is eltér a hagyományos festményektől – mesélte Szilvia. – Talán az öntött formákat nehéz elkészíteni, de mindegyiknek megvan a maga nehézsége.

navigate_before
navigate_next