Kék hírek Ország-világ Térség

33 kiló marihuánát rejtegetett, lebukott

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a negyvenöt éves, szerb férfival szemben, aki 2017 júliusában hozott be nagy mennyiségű marihuánát az ország területére.

A vád szerint az elkövető 2017. július 27-én, a reggeli órákban, a Szerb Köztársaság felől lépett be Magyarország területére a röszkei határátkelőnél. A vámvizsgálat során az ellenőrök a férfi saját tulajdonában lévő gépkocsijában tizenöt csomag, mintegy harminchárom kilogramm marihuánát találtak. A kábítószer tiszta hatóanyag tartalma mintegy négyezer gramm volt, ami több mint háromszorosával haladta meg a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

A Csongrád Megyei Főügyészség az előzetes letartóztatásban lévő férfit különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja. Az ügyészség az öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény miatt a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását és a vádlottnak az ország terültéről való kiutasítást indítványozta. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Borítóképünk ilusztráció