Ahogy már korábban hírt adtunk róla, a Makovecz-könyvtár építésével egy ütemben a Deák Ferenc utca is megszépül. Ennek köszönhetően 352 új parkoló létesül a városban, illetve a piac utcájában is lesz kerékpárút. A kivitelező ígéretet adott, hogy a nagy parkolót is tökéletesen elkészítik.

Teljes térrehabilitáción esik át a Deák Ferenc utca: új parkolókat jelölnek ki, kerékpárutat létesítenek, a járdát megszélesítik, szökőkutat építenek a piac bejáratával szemben, új útburkolatot kap az utca és végezetül több fát ültetnek és zöld területet is alakítanak majd ki. 

A munkával jól haladnak: a piac utcájában már jól látható a szélesebb gyalogos út, illetve a kerékpárút nyomvonala is. Legutóbb egy sajtótájékoztató keretén belül Czirbus Gábor alpolgármester elmondta, nagy az igény a parkolókra, ezért 352 darab parkolót alakítanak ki. Továbbá a nagy parkolót is kijavították, amelyet hamarosan a piacra érkezők is használhatják majd.

Makó több mint 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapott Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásnak köszönhetően. Ebből valósulhat meg több beruházás Makón, többek között a jelenleg is folyó könyvtár és a hozzá tartozó térrehabilitáció is.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest