A társadalmi szerepvállalás jegyében kilenc újraélesztő készüléket szerzett be a Csongrád Megyei Kormányhivatal. A defibrillátorok megye szerte a kormányablakokba kerülnek.

Ezt a társadalmi szerepvállalást, ezt a plusz feladatot az indokolta, hogy az elmúlt években mindenképpen szükségét éreztük annak a gondoskodásnak, amellyel az ügyfelek irányába nyitunk – fogalmazott Juhász Tünde kormánymegbízott. Kiemelte, 2016-ban a Csongrád Megyei Kormányhivatal volt a kezdeményezője egy olyan informatikai alkalmazás kifejlesztésének, amely felmérte a megyében található félautomata készülékeket és létrejött egy olyan adatbázis, amely megmutatja, hol találhatóak a megye különböző pontjain.

Idén pedig kilenc új készüléket szereztek be, amelynek használatát oktatáson sajátíthatják el a Kormányablakok munkatársai. Elsőként a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal épületébe került defibrillátor, de a többit is folyamatosan elhelyezik majd a Kormányablakokban – hangzott el a csütörtök délelőtti sajtótájékoztatón.

A kormányablakok azok a helyek, ahol nagyon sok ügyféllel dolgozunk. Itt Hódmezővásárhelyen naponta 600-800 fő fordul meg – fogalmazott, majd kiemelte, éppen ezért van itt a helye egy ilyen segítségnyújtási lehetőségnek.

Csáki Zsolt földhivatali ügyintéző is részt vett azon az oktatáson, ahol az életmentő készülék használatát sajátíthatták el a hivatal dolgozói. Mint mondja, a készülék használata roppant egyszerű ezért adott esetben bárki tud segíteni a veszélybe került embertársán.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest