Lázár János országgyűlési képviselő közbenjárásának köszönhetően a szorult helyzetben lévő Maros-menti Utánpótlás FC-nek mintegy 80 millió forintnyi támogatást utaltak át a bankszámlájukra az elmúlt héten. Ebből a pénzből a kivitelezőt már ki is fizette az egyesület.

Ahogy korábban már mi is írtunk róla, a MUFC közel 50 millióval tartozik a sportcentrumot építő vállalkozásnak. Továbbá a városnak is mintegy 70 millió forintot kellene visszafizetnie az egyesületnek. A legutóbbi rendes testületi ülésen Lázár János, a térség országgyűlési képviselője azt javasolta: hosszabbítsák meg ezt a tartozási összeg visszafizetési határidejét az év végéig.

Czirbus Gábor alpolgármester egy sajtótájékoztatón belül jó hírt közölt: Lázár János hathatós közbenjárásának, illetve a városvezetésnek köszönhetően a MUFC 80 millió forintnyi, TAO-s támogatást kapott az Országos Dohányboltellátó Kft.-től. Az összeg már megérkezett az egyesület számlájára, amelyből már 50 millió forintot át is utaltak a sportcentrumot építő cégnek.

A városatya hozzátette: fennmaradt támogatásból hamarosan a város felé is tudnak törleszteni, a további tartozást pedig akkor fizeti ki, amikor újabb TAO-s forráshoz jutnak.  

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest