Egy pályázatnak köszönhetően a Makói Óvoda három tagintézményében fedett kerékpártároló, a Kálvin téri tagintézményben és a Hold utcai épületben pedig két mezítlábas sétány is kialakításra kerül.

Az önkormányzat tavaly nyújtotta be azt a pályázatot, melynek részeként a Makói Óvodában is fejlesztések történtek. A beruházás az Európai Szociális Alap támogatásával az EFOP 1.5.3 -16 – 2017 -00037 számú “Értékközvetítés a Makó-térségi közösségekben” című projekt keretében valósult meg. Ennek köszönhetően a Kálvin téri óvodában is megépülhetett a gyerekek által közkedvelt mezítlábas sétány.

– Nagyon szeretik, ezért is szerettük volna, hogy mind a négy épületben tudják használni a gyerekek a mezítlábas sétányt. Ezen tudnak mindennapos testnevelést is végezni, mozogni; nekik ez már nagy öröm, hogy lehet “mezítlábaskodni”. A sétány különböző elemekből, váltakozó felületekből áll össze, ezzel különböző pontokat stimulál a gyerekek talpán. Ezzel is fejleszti a mozgásukat, az egyensúlyérzéküket, a térorientációjukat – mondta el Bába Andrásné. Az intézményvezető hozzátette: a testnevelés kiemelt nevelési terület a Makói Óvodában, pedagógiai programjukban is megjelenik, a sétány pedig segít a mindennapos testnevelésben is.

A fedett kerékpártároló évek óta dolgozói igény volt az óvodában, a pályázatnak köszönhetően viszont mostanra kialakításra került. A Kálvin téri tagintézményben két tárolót alakítottak ki, ahol nemcsak a dolgozók, a gyerekek is biztonságban tudhatják kerékpárjukat.

Matuszka István, a SZAK-MA CENTER Kft. ügyvezetője portálunknak elmondta: a munkálatokban elsős tanulók vettek részt, akik nyári gyakorlatukat teljesítették a munka során. Mint hozzátette, a feladatokat kellő komolysággal végezték a diákok.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest