Rendkívüli testületi ülés keretén belül tárgyalt a makói grémium az Almási utcai általános iskola épületének felújításáról. A projekt keretén belül egy 16 tantermes, kétemeletes létesítményt húznának fel.

Török Miklós képviselő tetszését nem nyerték el azok a tervek, amelyeket rendkívüli testületi ülés keretén belül mutattak be az Almási utcai általános iskoláról. Az intézmény 1,4 milliárd forintból újulhat meg. Balázs József, a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ tankerületi igazgatója a grémium előtt elmondta: a kivitelezés 2019 tavaszán kezdődhet meg és legkésőbb 2020. december végéig kell befejezni az új iskolaépület építését. A pályázati összegből egy 16 tantermes, kétemeletes létesítmény és hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek épülhetnek meg.

A terveket Sárai Róbert, az Helyi.Érték 2009 Építész Iroda Kft. építésztervezője mutatta be. Török Miklós szerint az új épület nem illik bele a kertvárosi részbe, úgy véli az túl lakótelepi stílusú. Farkas Éva Erzsébet polgármester azt javasolta, hogy a város főépítészével, Csernyus Lőrinccel is tárgyalják meg a terveket. A grémium hozzájárult az Almási Tagintézményt érintő projektelemek megvalósulásához is.

Haszonkölcsön szerződést kötöttek a Makói Városgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel: ennek értelmében a Korona helyiségeit térítésmentesen adják ki kézműves termékek értékesítése és kávézó létrehozás céljából.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest