Debreczeni István a testület feloszlatására benyújtott előterjesztésének legfőbb indokaként a polgármester és a háziorvosok közötti konfliktust jelölte meg. Utánajártunk ennek és kiderült, a képviselő hajlamos erős túlzásokba esni, a háziorvosok meg nem túl boldogok emiatt.

Csanádpalota legutóbbi testületi ülésén elhangzott, hogy a város mindkét háziorvosa egy az önkormányzattal fennálló vitás kérdés miatt el akarja hagyni a települést. Debreczeni István ezért egy személyben Nyergesné Kovács Erzsébetet tette felelőssé, és főként azzal indokolta a testület feloszlatására benyújtott előterjesztését, hogy a polgármester miatt bizonytalan helyzetbe kerültek a háziorvosok, ami megengedhetetlen.

De miről is van szó pontosan? Mint megtudtuk, az ügy hátterében a vízórák éves leolvasása állt, amely után az önkormányzat számlát küldött ki a háziorvosoknak. Ők azonban ezt túl magasnak találták, és ezt szóvá is tették a polgármesternek. Azt is jelezték, hogy a magasabb díj rajtuk kívül álló okokból állhatott elő, mert a betegek számára fenntartott WC rosszul működik.

Nyergesné Kovács Erzsébet ígéretet tett ennek megvizsgálására, és végül egy az alpolgármesterrel és a háziorvosokkal való közös egyeztetés után sikerült megfelelő megoldást találni, a polgármester pedig elmondta, ahogyan korábban, úgy jelenleg is jó a kapcsolat a háziorvosokkal.

A polgármester a testületi ülésen azt is kiemelte, valóban sokallják a problémákat a doktorok, ám ez éppenséggel annak köszönhető, hogy például éveken keresztül nem volt karbantartva a kazán az épületben, majd tönkre is ment, így egy ideig hideg rendelőben kellett dolgozniuk. Az is valós probléma, hogy az önkormányzat nem nagyon törekedett arra, hogy a rendelőt felújítsa korábban, miközben a környező településeken szinte mindenhol megtörtént ez. Ezek miatt viszont nyilván nem az egy éve megválasztott Nyergesné Kovács Erzsébetet okolják.

Megkerestük Dr. Erdősy Margaréta háziorvost, aki hangsúlyozta, rendkívül kellemetlen számára, hogy Csanádpalotán az terjedt el, hogy eladja a praxisát és elmegy a településről. Már számtalan beteg kérdezett erre rá nála, és nem győzte hangsúlyozni, hogy nincs erről szó. A doktornő azt is leszögezte, semmilyen formában nem akar, és nem is akart részt venni a képviselő testületen belüli vitákban, ő orvosként kizárólag a betegekkel szeretne foglalkozni.

A víz számlával kapcsolatos kérdésben pedig megerősítette, amit Nyergesné Kovács Erzsébet mondott korábban a testületi ülésen: a probléma megnyugtatóan rendeződött számukra, az önkormányzattal pedig jó kapcsolatban vannak.

Látva az ügy körülményeit, könnyen belátható, semmi szükség nem volt arra, hogy Debreczeni István megkongassa, mi több rángassa a vészharangot, és ezzel indokolja a feloszlatásra benyújtott határozatot.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest