Hírek Sport Térség

Megvan a megyei focicsapatok csoportbeosztása

Mind a négy NB III-as együttesünk a Közép csoportban játszik a következő évben.

A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága nyilvánosságra hozta a 2018/19-es szezon NB III-as csoportbeosztásait, ebben négy megyei együttes, a Szeged-Grosics Akadémia, a SZEOL SC, a Hódmezővásárhelyi FC és a Makó FC volt érintett.

A csoportbeosztás után eldőlt, hogy mind a négy együttes egy csoportban, a Középben fog szerepelni. A tavalyi ellenfelek közül idén is ott van a mezőnyben a Budapest Honvéd II., a Dunaújváros, a Dabas, az Iváncsa, a Kozármisleny, a Paksi FC II., a Pécs, az RKSK, a Szekszárd és a Szentlőrinc – feljutóként pedig csatlakozott Kecskemét és a Taksony csatlakozott a mezőnyhöz.

Az NB III-as bajnokság az MLSZ holnapján található versenykiírás szerint augustus negyediként (szombat) kezdődik, és jövő június 2-án ér véget. Hasonlóan az előző idényhez, mindhárom csoport utolsó három helyezettje búcsúzik, amelyhez a három csoport legrosszabb mérleggel rendelkező 13. helyezettje csatlakozik kiesőként. Az NB II-be a csoportgyőztesek jutnak fel.

Az NB III Közép csoportjának 2018/19-es mezőnye:

Budapest Honvéd-MFA II., Dunaújváros PASE, Dabas FC, Hódmezővásárhelyi FC, Iváncsa KSE, Kecskeméti TE, Kozármisleny FC, Makó FC, Paksi FC II., Pécsi MFC, Rákosmente KSK, Szeged-Grosics Akadémia, Szekszárdi UFC, Szentlőrinci SE, SZEOL SC, Taksony SE.