Kiemelt hírek Makó Sport Színes

Loós Dominik bejutott a kick-box utánpótlás válogatottba

Mozgalmas év áll Loós Dominik, a Continental KirályTeam Kick-Box Akadémia versenyzője mögött. Számos hazai és külföldi versenyen vett részt – többek között Olaszországban és Ausztriában is -, ahonnan mindig remek eredményekkel tért haza. Múlt hónapban egy esztergomi versenyen nyújtott teljesítményével kiérdemelte, hogy bekerüljön a kick-box utánpótlás válogatottba is.

Loós Dominik, a Continental KirályTeam Kick-Box Akadémia versenyzőjének nagy álma volt, hogy részt vehessen világbajnokságon csapatversenyen, mert úgy véli,  egy jól összeszokott csapat az övéké: gyorsak és taktikusak, így minden esélyük megvan, hogy a dobogó felső fokára állhassanak, amiért ő is mindent megtesz. Június elején rendezték meg Esztergomban az Országos Kick-Box  Utánpótlás Magyar Bajnokságot, ahol cadett2 -57kg-ban elhozta a Magyar Bajnoki címet.

– Nagy öröm volt számomra, hiszen így bekerültem az utánpótlás válogatottba – fogalmazott Dominik. – Felkészülten és magabiztosan álltam a tatamira, mert láttam edzőim szemében a bizalmat. Ezúton szeretnék nekik köszönetet mondani. Ennek köszönhetően szeptemberben ebben a súlyban fogom képviselni országomat és Makó városát Jesoloban, ahol a világbajnokságot megszervezik.

A sportoló ebben a tanévben végzett a 8. osztállyal a József Attila Gimnáziumban, ahol a jövőben is folytatni fogja a tanulmányait. A hosszú, tanulós évben mindenképpen meg szerette volna tartani kitűnő bizonyítványt, amely sikerült is.

– Meglepő volt számomra a nevelőtestületi dicséret, ezért köszönöm tanáraimnak és osztályfőnökömnek, akire mindenben számíthattam. A nyári szünetet pihenéssel kezdem, de az augusztust végig felkészüléssel töltöm, edzőtáborban leszek csapattársaimmal, akik a legjobb barátaim is,a táborban a világ legjobb edzőitől és versenyzőitől tanulhatok – mesélt a terveiről Domi.

Kiemelte: nagyon büszke, hogy ebben a tanévben is átvehette Makó Városától a Kiváló Sportoló és Kitűnő Tanuló oklevelet, amely számára minden évben fontos elismerés.