Hírek Kiemelt hírek Makó Színes

Jó reggelt, Makó!

Felajánlotta jubileumi jutalmát Farkas Éva Erzsébet, a teljes Szegedi utca térköves lesz, 2 milliárdot kapott a megye vidékfejlesztésre, kincsesládát is lehet keresni a Kukorica-útvesztőben – ezekről is olvashat mai hírösszefoglalónkban!

Harmincéves közszolgálati jogviszonya után járó jubileumi jutalmát ajánlotta fel a makói polgármester: a bruttó két millió forintból többek között a Bogárzói templom felújítását és az Erzsébet-házat is támogatja. Czirbus Gábor választókerületében három szakaszon építenek járdát, ebből az egyik a Szegedi utca, amelynek térkövezésével végre az egész szakasz normálisan járható lesz.

Csongrád megyében eddig 21 fiatal gazda, illetve sertésekkel és szarvasmarhákkal, valamint gyümölcstermesztéssel foglalkozó vállalkozó részesült pályázati forrásban a Vidékfejlesztési Programból. A megyébe több mint 2 milliárd forint támogatás érkezett, csak júniusban mintegy 261 millió forint.

Tizedik alkalommal rendezik meg a Kukorica-útvesztőt idén Kiszomboron. A jubileumi rendezvény egészen augusztus 11-ig tart majd, öt héten keresztül, szombatonként tematikus napokkal. A vésztői Szarvas Andrea nyerte a Magyarország Szépe – Miss World Hungary szépségversenyt. A Békés megyei győztes egy évig viselheti a címet és képviselheti Magyarországot a verseny decemberi világdöntőjén Kínában.

Véget ért a tűzgyújtási tilalom a tegnapi nappal, amely június elsején vette kezdetét Csongrád megyében. Januártól kiszorulhatnak az import UHT tejek a hazai boltokból: az ESL és az UHT tej áfájának csökkentésével gyakorlatilag eltűnhetnek az import UHT tejek a hazai boltok polcairól.

Jövő januárban elméletileg szabadulhatna az 1995-ben életfogytiglanra ítélt szabadkai sorozatgyilkos, Magda Marinkó, akit 1994. január 28-án fogtak el a magyar rendőrök. Tizenkilenc határsértőt tartóztattak fel péntektől vasárnapig az ország területén.

A mai napot pedig Calvin Harris, Pharrell Williams, Katy Perry és Big Sean közös dalával indítjuk!