Hírek Kiemelt hírek Makó

4 millió forintból újul meg a Tulipán utcai rendelő

Korszerűsödik a Tulipán utcai rendelő: a tervek szerint augusztus közepén kezdik meg a felújítási munkálatok. Többek között modernizálják a fűtési rendszert, nyílászárókat cserélnek és a vizesblokkok is megújulnak.

Dr. Várkonyi Katalin körzeti háziorvos kérésére állapotfelmérést készítettek a Tulipán utcai rendelőben. A doktor hosszú távra tervez, ezért is szeretne megfelelő körülmények között praktizálni. Mint az önkormányzattól megtudtuk, a vizsgálat megtörtént. A 4 millió forintból korszerűsítik a fűtési rendszert  – a jelenlegi konvektoros megoldás helyett központi fűtést alakítanak ki és ezzel párhuzamosan a használati melegvíz-ellátó rendszer is kiépülne. A nyílászárókat is cserélni kell, de nem maradhat el a villamos gépészet felújítása a rendelő helyiségeiben. Új belső mosható hidegburkolatok kialakítására is sor kerül,  illetve a két mosdó-mellékhelyiség felújítása mellett mozgáskorlátozott WC-t is kialakítanak.

– Nagyon indokolt volt a korszerűsítés, mert rendkívül fontosnak tartjuk, hogy a városban az egészségügyi alapellátásnak modern működési környezetet biztosítsunk – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet polgármester. – Ez a szándék összhangban van a körzet háziorvosa, dr. Várkonyi Katalin céljaival is, aki hosszú távon tervezi betegellátó munkáját a területen. A doktornő kérésére indult meg az épületrész állapotfelmérése annak érdekében, hogy a szakrendelés a jövőben a minőségi követelményeknek megfelelő és kielégítő környezetben működhessen.

A 4 millió forintos beruházásból már elkészült a rendelő előtti parkoló.