Hírek Kiemelt hírek Színes

Kincsesládát is lehet keresni a jubileumi útvesztőben

Tizedik alkalommal rendezik meg a Kukorica-útvesztőt idén Kiszomboron. A jubileumi rendezvény egészen augusztus 11-ig tart majd, öt héten keresztül, szombatonként tematikus napokkal. Ezek közül az első, most szombaton az útvesztő napja lesz.

2009-ben vette át a Kiss Mária Hortensia Honsimereti Kör az útvesztő szervezését. Az évek alatt folyamatosan újabb és újabb kihívásokkal szembesültek, hiszen volt, hogy az aszály, volt, hogy az eső szólt közbe.

– Szeretünk ott kint élni, amúgy nem csinálnánk, ha nem szeretnénk. Itt mindenki azon van, hogy ez jól működjön, hogy mindenki, aki jön hozzánk az elégedett legyen, élvezze ezt a szórakozást, tudást is nyújtó rendezvényt. Az alapvető célunk az volt a kezdetek kezdetétől, hogy a térséget megismertessük – mondta el Endrész Erzsébet. A Kiss Mária Hortensia Honismereti Kör elnöke hozzátette: az idei évben is megmaradnak az állandó; ősmagyar, kézműves és honismereti tematikus napok.

Kukorica útvesztő

Kukorica útvesztő

Közzétette: Makói Városi Televízió – 2018. július 3., kedd

Már márciusban elkezdték megtervezni az útvesztőt, amely idén három részből áll majd. A középső részben kirajzolódik a kukorica-figura, kezében a léggömbbel. Itt kap helyet a megújult kilátó is – avatott be minket Bajnóczi János. A tervező azt is elárulta, hogy egy kincsesládát is elrejtenek majd, amelyhez viszont be kell járni a teljes útvesztőt. Nehézséget jelent idén az is, hogy a középső minta a pálya része, az előző években ez nem tartozott hozzá.

Az idei évben nehézséget okozott továbbá, hogy bár megfelelően kivágták a formát, a drónfelvételen vették észre, hogy egy traktoros kivágott sorokat.
– Nekünk ez borzasztó nagy tragédia, ha kivágják az általunk már kivágott formát. Tanakodtunk, hogy mit csináljunk? Végül aztán kaptunk egy rövid tenyészidejű kukoricát és bevetettük újra. Most várjuk, hogy nőjön. Talán nem lesz gond, így jártunk, ilyen még nem volt – tette hozzá Endrész Erzsébet.

 

Borítókép: utveszto.com